Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, Minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.

Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

In de familie
Ja, ik wil 'In de familie' lezen!
Stuur mij de eerste 3 hoofdstukken gratis

De eerste reacties op In de familie druppelen binnen. Wat vinden de lezers:

Joyce Spijker In de familie

Joyce Spijker in de familie

Joyce Spijker In de familie

Joyce Spijker In de familie

Joyce Spijker In de familie

Joyce Spijker In de familie

in de familie
in de familie

En de hele recensies van de bloggers vind je hier:

Thrillerlezers Blog
Christina’s Boekenhoekje
Tessa Heitmeijer
Books & Stories
Boekenbeschrijfster
Boekboetiek.be:

Joyce heeft een aangename en toegankelijke schrijfstijl die samen met de korte hoofdstukjes het leestempo de hoogte in jagen.In de familie is een vermakelijke thriller die goed in elkaar zit, met interessante personages in de hoofdrol. Ideaal gezelschap voor deze zomer!

Natscha van der Stelt Leest:

Deze thriller van Joyce Spijker eerder een psychologische thriller te noemen, vergelijkbaar met de eerste boeken van Nicci French of de boeken van bijvoorbeeld René Appel en Simone van der Vlugt. Joyce Spijkers vaardige pen zorgt ervoor dat In de familie je aan de stoel gekluisterd houdt, vanaf het begin tot het eind. Haar goed uitgewerkte variatie op dit bekende thema laat zich namelijk lezen als een razendsnelle pageturner. In de familie is een fijne Hollandse polderthriller die doet uitkijken naar een volgende thriller van Joyce Spijker.

Reacties op bol.com:

Het verhaal wordt goed opgebouwd, net als de spanningsboog. Dit boek heeft mij in positieve zin verrast en ik ga zeker meer lezen van Joyce Spijker.

Het verhaal kon me zeker bekoren en is goed geschreven in een mooie vlotte taal. De schrijfster slaagt erin om een goed beeld te schetsen over al de verschillende betrokkenen in dit familiedrama.

Joyce Spijker heeft in haar literaire thriller een sterk verhaal neergezet dat je niet meer los kan laten totdat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Met dit boek mag ze zich zeker gaan mensen tussen de grote namen zoals Saskia Noort, Esther Verhoef en Suzanne Vermeer.

Joyce heeft mij absoluut verrast met deze thriller, zo zou ik ze altijd willen lezen. Ik hoop dat ze nog meer thrillers gaat schrijven, ik ben fan.

Reacties op Bruna.nl:

De personen zijn goed beschreven waardoor je met ze gaat meeleven. In de loop van het verhaal kom je steeds meer te weten over de familie en kom je achter een geheim. Dit is mijn eerste kennismaking met Joyce Spijker en het smaakt naar meer. Zij heeft een spannend boek geschreven dat ik niet kon wegleggen. Kortom een aanrader.

Hebban:

De korte hoofdstukken en de vele dialogen maken het zéér aangenaam. Stilaan krijg je alle verbanden en ze zijn verrassend. Joyce heeft met dit boek de spijker op de kop geslagen.

Het verhaal is erg boeiend geschreven. Het bestaat uit korte hoofdstukken waarbij ieder hoofdstuk wordt beschreven vanuit de gedachtes van wisselende hoofdpersonen. De hoofdstukken eindigen spannend waardoor je steeds verder wilt lezen om te weten te komen wat er verder gaat gebeuren.

Spijker heeft een prettige schrijfstijl en zet met In de familie een debuutthriller neer met een goed plot. Hoewel de uitkomst van het verhaal ietwat voor de hand ligt, pakt de schrijfster aan het einde van het verhaal wel uit met een daverende finale waarmee ze laat zien dat het thrillergenre haar goed past.

De eerste helft van het boek vond ik ook andere personages nog wel aardig maar dat werd natuurlijk steeds minder naar mate het boek vorderde. Dat vind ik knap gedaan van de auteur. Ze laat je zelf beleven hoe een mens zich in iemand kan vergissen.